<문화소개글-김치 (1)>
김치에 대한 이미지 검색결과



김치는 한국의 식탁을 지켜온 대표 식품이다. 전통적인 채소발효식품이자 건강식품인 김치는 2001년에 국제식품규격위원회(코덱스) 통해 국제 규격을 통일하여 지정한 것을 필두로 긍정적인 바람이 일고 있다. 2006년에는 미국의 잡지가 세계 5 건강식품 하나로 선정하여 발표했다.

전통발효식품 김치는 유산균의 보고
코덱스에서는 주원료인 절임 배추에 여러 가지 양념류(고춧가루, 마늘, 생강, ) 혼합하고 제품제의 보존성과 숙성도를 확보하기 위하여 저온에서 젖산생성을 통해 발효시킨 제품으로 김치를 정의하고 있다필수 원료로서 배추, 고춧가루, 마늘, 생강, , , 소금이 들어가야 하며 과실류, 채소류, 참깨, 견과류, 당류, 젓갈류, 찹쌀풀, 밀가루풀 등은 선택 원료로 들어갈 있다그렇다면 김치의 종류는 가지나 될까? 지금까지 문헌을 통해 전해오는 김치 종류는 대략 200 종이다. 하지만 재료와 양념의 배합비율이나 지방마다 담그는 방식이 약간씩 다름을 고려할 실제로 종류는 훨씬  많다. 현대를 사는 우리의 식탁에서 자주 접하는 김치는 10가지 내외 정도다광주세계김치문화축제의 국제김치컨퍼런스에서는 김치 유산균의 건강에 대한 효능이 참석자들의 관심을 끌었다. 소금에 먼저 절였다가 다시 갖은 양념과 젓갈에 버무린 뒤에 발효시키는 김치는 건강에 이로운 김치 유산균과 각종 기능 성분이 생성된다. 유산균은 당을 대사하는 과정에서 만들어내는 미생물 중에서도 인간에게 유용한 세균을 말한다. 그래서 전통 발효식품인 김치는 유산균의 보고다.
 
 
 
 

­Kim-chi is Korea’s national food that has kept its place on Korean’s tables. Kim-chi is a traditional fermented food as well as a healthy one. And it is receiving positive effects with selecting an international standard through Codex in 2001. In 2006, an American magazine presented Kim-chi as one of the five health foods in the world.
 

A traditional fermented food, Kim-chi is treachery of lactobacillus.

In Codex, they define Kim chi as a fermented food made through lactic acid creation in low temperature in order to secure the product's preservation and ripening. Moreover, it mentions that Kim-chi's creation is from salt downed cabbage and a variety of spices (powdered red pepper, garlic, ginger, turnip, salt). The compulsory components of making Kim-chi are cabbage, powdered red pepper, garlic, ginger and salt. Aside these, there are optional ingredients including fruits, vegetables, sesame, sweet spices and etc. Then how many kinds of Kim-chi are there? The kinds of Kim-chi that has been handed down through documents are approximately up to 200 types. However, considering the combination ratio of ingredients and spices and the methods of preparing it, there are ought to be much more sorts of it. Kim-chi we meet frequently on our tables is about 10 kinds. Acoording to International Kimchi Conference, kimchi’s lactobacillus and its efficacy for health intrigued participants’ attention. Kimchi,  is first preserved with salt and then is added a few sorts of spices. Thanks to this kind of process, it contains lactobacillus and a variety of functional components. Lactobacillus is a bacterium helpful to humans that is formed in the process of getting sugar. So this is why Kimchi, our traditional food is also referred to as the treasury of lactobacillus 
 

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